5 dic 2011

Euskal Herriko janaria


Hainbat geltokiko bidai bat egitera goaz, munduan barrena... eta hara! Lehenengo lekura heltzen gara eta gose garenez taberna batera goaz bazkaltzera. Platerrik merkeena eskatu eta hara! Baina zer da hau? Saltxitxa bat eskatu dut eta zapore oso arraroa dauka! Arraioa! Bigarren geltokira heltzen gara, pizza bat eskatu eta ARRAIOAAAAAAAA!!! Zeinen zapore ona duen pizza honek! Geltoki bakoitzean janari tradizio desberdinekin topatuko gara. Ez pentsa, hemen eros ditzakezun elikagai guztiak edonon eros daitezkeela! Ez pentsa Euskal Herrian hazten diren fruitu eta barazkiak, edonon erein ahal izango dituzunik! Euskal Herrian ere bada jateko tradizio handi bat, gainera betidanik esaten da euskaldunak oso tripahundiak direla! Ea ba, zeintzuk dira Euskal Herriko platerrik famatuenak?
Gai hau lantzerakoan, bi gauza ari gara lantzen: alde batetik, hizkuntza; eta bestetik, euskal kultura. ,Klasean, azkenengo galdera hori plantea daiteke: " zeintzuk dira Euskal Herriko platerrik famatuenak?". Hortik abiatuta, gero bakoitzak errezeta bat idatzi beharko du.

Hauek dira Euskal Herriko plater tradizional batzuk:
- Piperrak

- Bakailaoa pil-pilean
- Marmitakoa
- Intxaursaltxa
- Goxua
- Idiazabalgo gazta
- sagardoa






                                                      qrcode

No hay comentarios:

Publicar un comentario